НМПУ та НСЖУ закликають долучатись до міжнародної кампанії боротьби з безкарністю  #endimpunity 2015
03.11.2015 19:11
Міжнародна федерація журналістів оголосила про початок кампанії «Зупинимо безкарність».

Ціль проведення кампанії – привернути увагу урядовців та громадськості до проблеми безкарності за злочини, скоєні проти журналістів, повідомляє Незалежна медіа-профспілка.

Організатори кампанії також закликають чинити суспільний спротив сприянню безкарності в країні. Кампанія #endimpunity 2015 розпочинається 2 листопада та триває до 23 листопада. Ці обидві дати є символічними у процесі боротьби з безкарністю. У цей день – 2 листопада 2013 року в Малі вбили двох французьких журналістів із RFI – Гілен Дюпон та Клода Варлона, а 23 листопада у 2009 році, у Філіпінах відбулись трагічні події, внаслідок яких загинули 32 журналісти.
НСЖУ та НМПУ приєднались до міжнародної кампанії боротьби із безкарністю та закликають колег долучатись до спротиву і вимагати законного розслідування усіх ганебних злочинів проти журналістів.

Щоб приєднатись до міжнародної компанії боротьби з безкарністю просимо зареєструватись за формою та здійснити наступні кроки:

1. Завантажити банер кампанії та розмістити на своєму ресурсі;
2. Надсилати запити до місцевих прокуратури та органів внутрішніх справ з проханням надати інформацію про кількість відкритих справ щодо злочинів проти журналістів;
3. Готувати та поширювати матеріали, присвячені боротьбі із безкарністю, злочинам проти журналістів, а також створювати аналітичні тексти щодо ситуації із безкарністю у вашому регіоні та поширювати їх в соціальних медіа за тегом #endimpunity 2015 ;
4. Розміщувати на ресурсах інформацію щодо боротьби із безкарністю, створену у рамках кампанії #endimpunity 2015 .

Посилання на матеріали, які підготовано у рамках кампанії “Зупинемо безкарність” просимо надсилати на адресу: [email protected]

Нагадаємо, що цьогорічна кампанія розпочалась 2 листопада, у Міжнародний День боротьби проти безкарності, визначений ООН, та фокусується на ситуації у Мексиці, Філіппінах, Україні та Ємені. Ці країни МФЖ обрала невипадково, адже тут присутні нижченаведені критерії:
• Рівень насильства щодо журналістів залишався стабільно високим
• Наявність системних відмов з боку влади де-факто боротися проти безкарності
• Фактична стабільність урядів та достатність сили у інституцій, які спроможні проводити розслідування.