Луканов: Нові правила Міноборони з пересування журналістів у зоні АТО заважають ЗМІ працювати
06.11.2015 16:43

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов заявив, що нові правила від Міністерства оборони з пересування журналістів у зоні АТО лише заважають ЗМІ працювати. Він заявляє, що вони мають бути змінені.

Раніше журналісти мали щодня інформувати прес-службу АТО про свій маршрут на наступний день, це, на думку голови НМПУ, була зайва морока, але принаймні зрозуміло. А тепер інформувати треба раз на тиждень.

«Це було б зручно, якби цей день визначали самі журналісти”, – каже Юрій Луканов, – “Але нам Міністерство оборони встановило самостійно окремий день – середа. А якщо журналісти зненацька вирішують працювати у четвер або п’ятницю, або після середи раптово змінилася ситуація в АТО і у журналістів нові плани, то що їм робити? Чекати наступної середи?».

Юрій Луканов стверджує, що на власному досвіді відчув нелогічність нових правил. При перетині блок-постів з групою проекту «Телекритики» «Донбас: чесно» вартові заявили, що журналістів нема у списку на перетин блок-постів. Це при тому, що відповідний лист до прес-служби АТО від журналістів був направлений напередодні.

Голова медіа-профспілки вважає, що будь-які нововведення, які безпосередньо стосуються роботи журналістів в АТО, мають бути запроваджені після консультацій з масовими журналістськими організаціями і медіа-експертами.