Нардеп Шинькович: Півмільйона мешканців гуртожитків отримали шанс приватизувати житло
11.11.2015 14:46

Прийняття законопроекту 1076 в першому читанні - це революція в питанні захисту прав мешканців гуртожитків, заявив народний депутат України, співголова партії «За конкретні справи» Андрій Шинькович після голосування у Верховній Раді України сьогодні 11 жовтня.

«Є випадки, коли в маленьких кімнатах в тіснота виросло три покоління, а власністю житло так і не стало. Звичайно це ганьба, яку ми, народні депутати нової формації, що обрані в восьме реформаторське скликання, розпочали долати з першим днем приходу у ВР, а сьогодні вже в пленарному режимі. Півмільйона громадян України нарешті отримали шанс приватизувати площу в гуртожитку», - зазначив Андрій Шинькович.

На думку Шиньковича, прийняття даного законопроекту ліквідує неузгодженості і прогалини правового регулювання реалізації житлових прав людей, виправить несправедливість, дасть легальний дах над головою сотням тисяч українців.

«Закон про право на приватизацію мешканцями гуртожитків по-суті є, його номер 500, але він не діє і цим самим є формальним, як багато іншого законодавства України. Народні депутати 8-скликання виправляють помилки парламентів усіх інши каденцій», - заявив нардеп.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 листопада Верзовна Рада України прийняла за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі у власність територіальних громад і забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків) (номер 1076).

У народних депутатів України згідно Регламегту ВР є 2 тижні для внесення в законопроект доповнень та змін.