Представника ОБСЄ зі свободи медіа закликають надати оцінку діям секретаря «Союзу журналістів Росії»
27.11.2015 16:38

Голова НМПУ – Юрій Луканов звернувся до представника ОБСЄ зі свободи медіа – Дуні Міятович, а також до учасників круглого столу «Діалог журналістських організацій України та Росії» з проханням надати оцінку II Міжнародній Асамблеї молодих журналістів «Крим. Погляд зі сторони», повідомляє НМПУ.

Асамблея проходила з 13 по 18 жовтня цього року на території окупованого Росією Криму. Організатором Асамблеї виступив постійний учасник круглих столів під егідою ОБСЄ «Діалог журналістських організацій України та Росії», секретар «Союзу журналістів Росії» – Ашот Джазоян.

Юрій Луканов у своєму зверненні наголосив: «Проблема не тільки в тому, що організація і проведення вищезгаданої Асамблеї суперечить позиції авторитетних міжнародних інституцій, у тому числі і ОБСЄ, які визнають, що анексія Криму є протиправним актом, що підриває світовий порядок. Участь у Асамблеї може мати негативні наслідки для її учасників, про що, напевно, учасників не повідомляли, хоча самі організатори добре про це знають. Ашот Джазоян і учасники Асамблеї порушили чинне законодавство України, і вони можуть бути притягнуті до відповідальності: адміністративної чи кримінальної.

Зустрічі в штаб-квартирі ОБСЄ між представниками журналістських організацій України і Росії відіграють дуже важливу роль у взаєминах професійних цехів наших країн. Вони дають надію на те, що професія журналіста не перетвориться остаточно на інструмент брудної пропаганди та сприятиме подоланню конфлікту між двома народами. Однак подібні організації вищезгаданої Асамблеї, навряд чи сприяють успішності цього процесу. Комітет медіа-профспілки вважає за необхідне обговорити цей інцидент під час круглого столу і дати йому відповідну оцінку», — зазначив пан Луканов.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 листопада, відбувається чергова зустріч між учасниками спеціальної програми під егідою представника ОБСЄ зі свободи медіа – Дуні Міятович «Діалог журналістських організацій України та Росії». Під час традиційних круглих столів було неодноразово оприлюднено ряд важливих спільних заяв, зокрема щодо засудження захоплення у полон журналістів.