Литвин розповів про «резерв для влади» у Верховній Раді
15.12.2015 14:00

В Україні немає опозиції, і це можна побачити на прикладі нинішньої Верховної Ради. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів народний депутат України, екс-спікер Верховної Ради, голова «Народної партії» Володимир Литвин.

За словами нашого співрозмовника, нинішня Верховна Рада - це люди та групи, які в силу обставин відсторонені від влади, точніше – від прийняття рішень.

«Результати голосувань за критично важливі для влади законопроекти свідчать: ті, хто називає себе опозицією, насправді є резервом для влади», - каже політик.

Опозиція, на думку Литвина, є альтернативою офіційній політиці. Але зараз в українській політиці її немає.

«Відсутність політичної змагальності у виробленні рішень і в доведенні їх до конче потрібної кондиції – одна з причин нашого безбарвного життя», - констатує екс-спікер Верховної Ради.

Що стосується результатів виборів у Маріуполі та Красноармійську, то, за словами співрозмовника видання, вони були очевидні й прогнозовані.

«Їх не можна було далі відкладати і це добре розуміли ті, хто приймає рішення у Києві. Звісно ж, була надія на те, що маріупольці виявлять вдячність за своє визволення. Однак цього не відбулося. Крім того, люди у такий спосіб «подякували» за зрив виборів 25 жовтня. Беру на себе сміливість стверджувати, що якби вибори відбулися штатно, результат був би більш збалансованим», - пояснює голова «Народної партії».

За словами нашого співрозмовника, результати цих виборів рано чи пізно почнуть використовувати для того, щоб «гасити» тему виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.

«Ті, хто пропонував не проводити вибори в Маріуполі, отримали додаткові аргументи для переконування центру. Зокрема, маю на увазі керівників військово-цивільних адміністрацій на Донбасі, не робити цього», - додає політик.

На думку Литвина, на сьогодні існує загроза зриву Мінських угод.

«Попри все незадоволення, яке буде демонструвати в цьому питанні Європа. Адже Заходу потрібно якомога швидше закрити українську тему з огляду на сирійську проблему, проблему біженців і на загрозу тероризму в Європі. Утім, озвучена під час виступу Джо Байдена у Верховній Раді позиція США з цього приводу змушуватиме Київ шукати варіанти проведення виборів, стримувати запал «партії війни», - резюмує екс-спікер.

Повністю єксклюзивне інтерв’ю з Володимиром Литвиним можна прочитати ТУТ.