Звинувачення, що начебто депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв має бізнес у «ДНР», спростовано
17.12.2015 15:48

Редакція інтернет-видання "Новини України - From-UA" має спростування звинувачень, що були опубліковані у статті на сайті «Економічних відомостей» («У депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва є бізнес у «ДНР»), що начебто Соболєв В.О. підтримує сепаратистів через торгову мережу «Обжора» та веде бізнес на окупованих територіях.

"Депутат Київської обласної ради Соболєв В.О. дійсно з 2006 по 2008 рік був одним із засновників ТОВ «Восход», яке володіло будівлями, що були орендовані торговельними сітками «Обжора», «Інтертоп», «Брокард», «Спортмастер», «Фокстрот», «Ельдорадо» та іншими. В 2008 році Соболєв В.О. продав свою частку в статутному капіталі підприємства та вийшов з цього бізнесу. Сьогодні засновником, відповідно до даних відкритих державних реєстрів, дійсно є компанія «Роаминг консалтинг корп.» (Віргінські острови), проте Соболєв В.О. не має жодного відношення до цієї компанії.

Як відомо, у 2013 році було порушено справу про банкрутство ТОВ «Восход». Постановою господарського суду Донецької області до ТОВ «Восход» було призначено арбітражного управляючого ліквідатора Жмайло А.І. Також з відкритих джерел (Державний реєстр майнових прав на нерухоме майно; Єдиний державний реєстр судових рішень) відомо, що Жмайло А.І. продав все нерухоме майно ТОВ «Восход» через Товарну біржу «Євросоюз». Доречі відомо що цей Жмайло проходить по багатьох кримінальних майнових справах, але завжди виходив з води сухим завдяки усім відомим суддям Хозсуда Татькова В., та Емельянова А. Тому просимо ЗМІ не поширювати про депутата Київоблради Соболєва В.О. недостовірну інформацію, що паплюжить честь і гідність. Інакше він буде змушений захищати свою честь і гідність у суді, в рамках діючого законодавства України", говориться у спростуванні.