В Миколаєві журналістові погрожують фізичною розправою
13.01.2016 15:23

12 січня журналіст «Дорожнього контролю Миколаєва», член медіа-профспілки Петро Цицилін написав заяву до правоохоронних органів щодо факту погрози йому фізичною розправою. Такі повідомлення автор журналістського розслідування почав отримувати з грудня 2015 року після публікації матеріалу на ресурсі.

Журналіст вимушений був поскаржитись на автора повідомлень з нецензурною лексикою, після чого цього автора було заблоковано. Однак зловмисник на цьому не спинився. Він продовжував надсилати погрози на особисту email адресу журналіста та супроводжувати погрози персональними даними як журналіста, так і членів його родини, повідомляє НМПУ.

«З 2011 року я беру участь у громадському русі, в 2014 році ми створили «Дорожній контроль Миколаєва» — ютуб канал та газету, де слідкуємо за злочинами та бездіяльністю правоохоронних органів.

Наказом Міністра правоохоронних органів мене було долучено до комісії з переатестації працівників міліції улітку 2015 року. Природно, що чимало правоохоронців, які чинили неправомірні дії, не пройшли переатестацію, чим, звісно, були невдоволені. Саме з цими подіями я пов’язую отримання погроз на свою адресу», — розповідає Петро Цицилін.

Медіа-юрист, заступник голови медіа-профспілки Олександр Тарасов наголошує: «Миколаївські правоохоронні органи мають добу для внесення справи у ЄРДР за ч.1 статті 345-1. Медіа-профспілка очікує від правоохоронців належного розслідування справи, а також здійснюватиме контроль над процесом розслідування».