В Миколаєві знову напали на журналіста
26.01.2016 11:40

У ніч з 23 на 24 січня в Миколаєві біля одного з барів вчинили напад на журналіста видання «Дорожній контроль. Миколаїв» – Петра Цициліна. Як стало відомо нападники – місцеві «мажори» та фігурант у справі побиття журналіста.

Правоохоронні органи реагують повільно, однак станом на сьогодні призначено слідчого, а Петра Цициліна знову викликали для надання матеріалів та доказів, повідомляє Незалежна медіапрофспілка.

Інцидент трапився під час чергування «Снігового патрулю» – ініціативної групи Миколаєва, яка допомагає машинам “Швидких” діставатись до засніжених місць та витягає їх із заметів. Групі стало відомо про те, що знайдено автівку нападника на водія «Швидкої допомоги».

«Я був неподалік, тож вирішив під’їхати та зафіксувати на камеру дії патрульних щодо правопорушника», – розповідає потерпілий Петро Цицилін, – «Разом з двома патрульними, ми увійшли до бару де одразу побачив підозрюваного. Він агресивно реагував на камеру та намагався виїхати з бару на таксі. Між підозрюваним та представниками «Сніжного патрулю» розпочалась перепалка. Мені особисто погрожували у грубій формі та забороняли знімати. Через деякий час підозрюваний та його друзі нанесли мені декілька ударів у голову» – додає він.

Представники нової поліції, які були присутні під час інциденту, не вжили заходів задля уникнення конфлікту. Олександр Тарасов, заступник голови НМПУ, медіа-юрист, зауважив: “Бездіяльність поліції викликає обурення. Ми стали свідками, коли нова поліція, не вчиняє дій для припинення злочину, а займає позицію нейтрального спостерігача, уподібнюючись до старої міліції”.

Щодо відкриття кримінального провадження пан Тарасов зазначив, що правоохоронні органи ухиляються від порушення саме за “журналістськими” статтями Кримінального кодексу. Це видно з того, що провадження було порушено за завдання легких тілесних ушкоджень (ст.125 КК України), замість “погрози або насильство щодо журналістів” (ст.345-1 ККУ).