Медіа-профспілка приєдналась до Конфедерації вільних профспілок
27.01.2016 17:00

26 січня Незалежна медіа-профспілка стала асоційованим членом Конфедерації вільних профспілок. Таке рішення одностайно було прийнято Президією Ради Конфедерації вільних профспілок. Відтак, консолідація зусиль сприятиме структуруванню профспілкового руху та становленню належного рівня забезпечення для найманих працівників.

Заступник голови НМПУ, Олександр Тарасов під час Президії звернувся до членів Ради та зазначив, що перед журналістами, які у більшості своїй є найманими працівниками постають нові політичні й економічні загрози. Йдеться про проект нового Трудового кодексу, який встановлює фактично рабські умови праці, й проект змін до Конституції, а також про інші законодавчі ініціативи, які суттєво обмежують права профспілок й найманих працівників.

“Є цілі, яких треба досягати у співпраці з іншими профспілковими організаціями», – сказав голова НМПУ Юрій Луканов, коментуючи цю подію, – «Тому ми і вступили до Конфедерації вільних профспілок в якості асоційованого члена. Переконаний, що наша співпраця буде успішною”.

Михайло Волинець, голова КВПУ, зазначив: «Переконаний, що об’єднання веде до взаємного посилення не лише тут в Україні, а й на міжнародному рівні. Керівник Міжнародної конфедерації вільних профспілок також схвалив цей крок, та вказав що тенденція до розвитку вільних профспілок у східній Європі є позитивним показником розвитку».

Нагадаємо, що 19 грудня 2015 року Рада НМПУ одноголосно прийняла рішення про вступ до Конфедерації вільних профспілок України на умовах асоційованого членства з метою консолідації зусиль задля відстоювання прав найманих працівників, зокрема, на законодавчому рівні. НМПУ об’єднує 1500 працівників медіа галузі з 17 регіонів України та є членом Міжнародної та Європейської федерацій журналістів.