Німеччина відгороджується від українців спеціальним статусом
30.01.2016 11:28

Керівництво Баварії запропонувало розширити перелік безпечних країн походження біженців на 11 держав. Відповідну заяву баварський уряд надіслав до Бундесрату (представництва федеральних земель Німеччини).

Прем'єр Баварії і одночасно лідер сестринської партії канцлерки Анґели Меркель Християнсько-соціальний союз Горст Зеегофер оголосив про це у п'ятницю, 29 січня, в Берліні. Зеехофер відомий своєю жорсткою позицією відносно прийому біженців, а також розбіжностями з канцлеркою Меркель в питанні санкцій проти РФ, повідомляє DW.

Напередодні керівництво партій правлячої коаліції домовилися внести до переліку безпечних країн Марокко, Алжир і Туніс. Баварський прем'єр пропонує додати туди ще Бангладеш, Бенін, Гамбію, Індію, Малі, Монголію, Нігерію, а також Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Баварський статс-міністр у справах федерації Марсель Губер зазначив, що інші держави Євросоюзу вже визнали вищезгадані країни безпечними.

Визнання країни походження мігрантів як "безпечної" означає, що її громадяни матимуть обмаль шансів на отримання притулку в Німеччині. У 2015 році притулку в Німеччині попросили 4658 українців. За інформацією видання Frankfurter Rundschau, у Німеччині задовольняється лише кожна двадцята заява українця про надання притулку. Відмови супроводжуються вимогою залишити країну.