Головою первинної профспілкової організації журналістів-фрілансерів НМПУ обрано Й. Андерсена з Данії
02.02.2016 15:11

Головою первинної профспілкової організації журналістів-фрілансерів НМПУ обрано данського журналіста – Йоханеса Андерсена. Таке рішення було одноголосно прийнято членами первинного осередку журналістів-фрілансерів 1 лютого, під час проведення щорічних зборів.

«Я працюю журналістом-фрілансером з 2002 року», – розповідає Йоханес, – «За час перебування в Україні з 1999 року я мав нагоду співпрацювати з виданням «Kyiv Post», виконувати моніторингову місію для “Дансько-Хельсінського комітету захисту прав людини”, співпрацювати з посольством Данії в Україні. Своїм завданням на почесній посаді Голови осередку журналістів-фрілансерів вбачаю поширення досвіду незалежного журналіста, взаємодію з міжнародними організаціями та захист авторських прав журналістів».

Під час зборів члени осередку заслухали також звіт голови осередку журналістів фрілансерів за 2015 рік – Юрія Луканова, обговорили проблеми галузі, а також плани на подальший розвиток організації.

Разом із Головою під час зборів було обрано новий склад комітету, до якого увійшли: Юрій Луканов, Ірина Хевпа, Юка Гаврилова, Олександр Тарасов та обрано ревізійну комісію, членами якої стали: Антон Черниш (голова), Олег Андрос та Андрій Михайлик.

Також з числа учасників зборів було обрано делегатів для участі у зборах професійної спілки «Київська міська організація Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України», які відбудуться 6 лютого за адресою: вул. Хрещатик, 27 А, 2 поверх, прес-центр. Початок об 11.00