В центре Киева рухнул дом: четырех спасли, один погиб. ФОТО, ВИДЕО (дополнено)
25.02.2016 19:25

В центре Киева на улице Богдана Хмельницкого в одном из домов обвалились несколько этажей. Дом отселен и принадлежит частному лицу.

19.25

18.22 Спасатели достали из-под завалов четырех человек. Операция продолжается

УНИАН

По уточненным данным, под обрушение дома по ул. Б.Хмельницкого, 12-а попали шесть человек. Четверо из них уже спасены и находятся в состоянии средней тяжести.

Как передает УНИАН, об этом сообщил заместитель директора департамента реагирования ГСЧС Владимир Демчук.

Он сообщил, что обрушение перекрытий в доме произошло около 16 часов во время выполнения внутренних ремонтных работ.

18.10

В центре Киева на улице Богдана Хмельницкого, 12-14 из-под завалов дома достали 2 человек. Об этом сообщает УП.

Их привезли в больницу в тяжелом состоянии. Еще один человек вышел сам. По предварительным данным представителя Государственной службы по чрезвычайным ситуациям, всего в доме находились 6 человек.

Спасательные работы продолжаются.

17.35

Будівельні роботи в аварійному будинку на вул. Б.Хмельницького 12-14 відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, який прибув до будинку, де під час проведення будівельних робіт впали перекриття та постраждали люди.

«За інформацією самих будівельників, під завалами опинилися четверо чи п'ятеро людей. Під час будівельних робіт у будинку впали перекриття – з четвертого до першого поверху. Аварійний будинок на вулиці Богдана Хмельницького знаходиться у приватних руках. Зараз ми з'ясовуємо хто саме проводив у ньому роботи», - розповів Кличко.

Мер також повідомив, що двох постраждалих вже дістали з під завалів – швидка відвезла їх до лікарні. Зараз рятувальники розбирають завали, щоб дістатися до інших постраждалих та надати їм допомогу.

«Правоохоронні органи повинні оперативно розібратися хто саме і з якою метою здійснював будівельні роботи без дозвільних документів. І винні в тому, що постраждали люди, мають бути притягнуті до відповідальності», - підкреслив Кличко.

Будинок, в якому сьогодні обвалилися внутрішні перекриття, визнаний аварійним у 2004 і відселений. Він перебуває в приватних руках та переданий на баланс ОСББ Богдана Хмельницького 12-14.