Аудиторія Вілкула старішає: термін дії клану виходить
29.03.2016 11:47

Кривий Ріг ще не готовий до того, щоб обирати, керуючись не фантомними страхами і невеличкими подачками, а роблячи ставку на людей з репутацією. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів депутат Криворізької міської ради фракції політичної партії «Сила Людей» Юлій Морозов.

За словами нашого співрозмовника, головною причиною перемоги Юрія Вілкула на виборах голови Кривого Рога є те, що локальний авторитарний режим у цьому місті почав будуватися, ще коли містом протягом 18 років керував його попередник. Пан Вілкул прийшов 5 років тому уже «на благодатний зачищений грунт».

«Всі інші партійні, громадські лідери думок формуються тільки зараз. У суспільства був шанс певним чином з'явитися на минулих виборах, коли все складалося для сил, які не підтримують Вілкула. На жаль, через незрозумілі дії “Самопомічи” його не було використано, а зараз той клан мобілізувався і зробив все можливе і неможливе для своєї перемоги», - каже депутат.

На думку Морозова, “Самопоміч” зробила все для того, щоб полегшити реалізацію вілкулівскіх технологій.

«Самопоміч» виставила кандидата, який дав можливість «вілкулам» показати своїм прихильникам найстрашнішу сторону альтернативи: не місцевий, мілітарист, людина з плямами в біографії. Я не хочу нічого особисто говорити про Семена Семенченко, я кажу виключно про образ, який штабу Вілкула було абсолютно легко зробити. Вони його демонізували», - констатує політик.

«Можна також звичайно говорити про інші речі, яки були зроблені, починаючи з роздачі 500 грн і закінчуючи організованим підвезенням пенсіонерів. Виборче законодавство недосконале абсолютно, і вони цім ефективно скористалися», - додає депутат Криворізької міської ради фракції політичної партії «Сила Людей».

На думку політика, сумним є той факт, що Кривий Ріг ще не готовий до того, щоб обирати, керуючись не фантомними страхами і невеличкими подачками, а змістом програм, обираючи людей з репутацією. Тим не менш, демократичні сили, зокрема «Сила Людей» роблить все для того, щоб у Кривого Рога з'явилася альтернатива.

«Про перемогу з результатом 5 % проти 70 з гаком говорити, звичайно, неможливо, але якщо відсторонитися від емоційної складової, то ми прогресуємо. Ми зовсім недавно почали, хоча спочатку зовсім не хотіли займатися політикою: ми реалізовували свої громадські, бізнесові, культурні проекти. Але дивлячись на ситуацію, яка складається, ми почали цей непростий шлях. Робимо ми це дуже швидко, паралельно будуючи партію, беручи участь у виборах, змагаючись зі структурами, в яких в сотні разів більше грошей, в яких є адмінресурс. Якщо не зважати на ці обставини, то наш результат можна назвати не провальним точно, а скоріше позитивним», - каже Юлій Морозов.

Оцінюючи шанси демократичних сил на наступних виборах, депутат каже наступне: «Якщо у нас буде час, я впевнений, що ми матимемо нагоду продемонструвати свою конкурентноздатність: у нас є величезний шанс змінити ситуацію. У нас є план і стратегія, але вибори відбулися дуже-дуже швидко, і, звичайно, побудувати потужну структуру, яка б могла конкурувати, серйозних шансів у нас не було. Хоча ми і так вистиглі багато, і в порівнянні з іншими політичними силами, я вважаю, що ми зробили доволі серйозний ривок».

«В результатах наступних виборів у мене сумніву немає. У цього клану термін дії виходить. Їм залишилося недовго. Їхня аудиторія старішає, їхні методи стають все менш актуальними, і якщо буде час на підготовку, на правильно розроблену стратегію, то на наступних виборах у нас однозначно є шанси», - резюмує Морозов.

Нагадаємо, інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що КВУ зробив заяву про масові порушення під час позачергових виборів голови міста Кривий Ріг.