Sport for Peace влаштовує акції на підтримку України в Нідерландах
31.03.2016 12:08

Напередодні референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Договору про Асоціацію України з ЄС, спортсмени та активісти всеукраїнського руху "Спорт заради миру" (Sport For Peace) влаштують ультрамарафон та велопробіг за маршрутом Гаага – Амстердам (65 км) на підтримку демократії та європейської єдності. В акції «Say "YES!" Європі» візьмуть участь більше 100 представників з України, Польщі, Німеччини, Франції та Нідерландів.

Ультрамарафон та велопробіг стартує 3 квітня о 10 ранку з площі Плейн у Гаазі. Прибуття всіх учасників акції планується о 14:00 на площі Рембрандт в Амстердамі.

«Чим менше ми будемо говорити про політику і чим більше українських громадян будуть брати участь в різноманітних освітніх, культурних, мистецьких, спортивних заходах, акціях, виставках, змаганнях, фестивалях тощо, демонструючи європейцям наші спільні цінності, нашу культурну «адекватність» і європейську приналежність, тим швидшим і простішим буде процес нашої євроінтеграції», - зазначив Роман Жорін, співзасновник благодійної організації «Sport for Peace», учасник забігу.

6 квітня Нідерландах пройде референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС і від його результатів напряму залежатиме європейське майбутнє України. Втім, слід підкреслити та наголосити, що в Нідерландах вже довгий час проводиться активна антиукраїнська інформаційна кампанія.

Більше 50% населення Нідерландів систематично займається спортом. А велосипед є культовим засобом пересування в цій країні. Саме тому, організатори переконані, що їхній ультрамарафон та велопробіг стане вагомою противагою створеному в суспільстві негативу та сприятиме нейтралізації збиткових репутаційних характеристик України в Нідерландах напередодні референдуму.

Марафон «Say "YES!" Європі» став можливим за фінансової підтримки одеського мецената Аднана Ківана та за сприяння в організації з боку Міністерства закордонних справ України та народного депутата України Олексія Гончаренка.

Довідково:

“Спорт заради Миру” (SportForPeace) - благодійна організація, що провадить свою діяльність у сфері популяризації масових видів спорту та пропагування здорового способу життя як універсального інструменту у досягнення миру, терпимості та взаєморозуміння у суспільстві, вихованні патріотично-свідомої здорової нації та інтеграції України в світове співтовариство.

Інформаційна місія «ProUkraine» ініційована народним депутатом Олексієм Гончаренком з метою поліпшення іміджу України у Європі. Проводить роз'яснювальну роботу серед європейців щодо війни на Сході України, про звірства проросійських терористів, політичних в’язнів-українців, що знаходяться у тюрмах Росії, утиск прав українців і кримських татар у анексованому Криму.