Новим Генпрокурором стане Вадим Руденко?
01.04.2016 11:54

Народний депутат України Максим Поляков, заявив, що вчора вночі була погоджена кандидатура нового Генерального прокурора. Ним стане представник “Депутатського контролю” Вадим Руденко, повідомляє Прес-служба МДО «Депутатський контроль».

За словами депутата, фігура нового Генпрокурора пройшла всі погодження в Адміністрації Президента. Петро Порошенко може внести подання до парламенту вже сьогодні, 1 квітня.

“Генпрокуратура має забезпечувати перш за все справедливість, а новий керівник відомства має бути незалежним від політичного впливу. І тут кандидатура Вадима Руденка підходить ідеально – він незалежний громадський діяч, ніколи не працював в системі прокуратури, дуже принциповий, вміє об’єднувати навколо себе та досягати поставлених цілей. Саме ці якості потрібні сьогодні новому Генеральному прокурору” – повідомляє Максим Поляков.

Як відомо, Вадим Руденко очолює Громадську організацію “Депутатський контроль”. У 2014 році продав бізнес та за власні кошти фінансує широку громадську антикорупційну роботу. Завдяки втручанню “Депутатського контролю”, за останній рік було звільнено з посад 24 корупціонери, розпочато та розслідується більше 40 кримінальних проваджень, розроблено більше 30 законопроектів, що знімають різноманітні точки корупції.

Як раніше повідомило американське ЗМІ, Президент має відкрито обрати нового Генпрокурора: “Порошенко просто не може дозволити одного з найближчих друзів пана Шокіна зайняти його місце. Він повинен почати широку суспільну дискусію щодо наступного генерального прокурора, ясно даючи зрозуміти, що він має бути націлений на реформу за підтримки уряду”, – сказано в статті The New York Times.