Український політикум вразив вірус сріблолюбства
13.04.2016 12:05

Український політикум недооцінює «мовчання лохів». Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український правозахисник, член-засновник Української Хельсинської групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

На думку нашого співрозмовника, представники так званої політичної еліти України заражаються один від одного «сріблолюбством».

«У мене таке враження, що Київ останнім часом збожеволів. І не тільки Київ: інші дивляться і беруть з нього приклад. Таке враження, що наша так звана політична еліта заражається один від одного таким сріблолюбством: “Як я можу мати авто гірше, ніж мій колега?”. Але як можна їхати по Грушевського і ігнорувати ті портрети жертв Майдана, яки дивляться докірливо на нас? Це ганебно для українського політикуму», - каже експерт.

За словами Мирослава Мариновича, в політичних колах булькає отрута, занурюватися у яку немає ніякого бажання.

«Народ не може цього витримувати, реагувати на це, але це зовсім не означає, що народ не бачить цього. Українець мотає на свої козацькі вуса цю інформацію і мовчить, але, як казали поети-шістдесятники, “мовчання - це страшніше грому і блискавиць”. Наш політикум цього не розуміє. Йому здається, що “лохи мовчать — значить, гуляй, Вася, можна робити все що завгодно”. Мені сумно про це казати, але настане час, коли постраждають не тільки ці сріблолюбці, але і їх родини, бо рано чи пізно мусить настати розплата за це», - резюмував український правозахисник.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що українські політики та чиновники декларують відносно невеликі зарплати, але купують дуже дорогі речі явно не за рядову зарплату державного службовця.