Гройсман та Нуланд обговорили питання підтримки США українських реформ
27.04.2016 10:27

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, під час якої сторони обговорили майбутній курс діяльності щодо проведення реформ в Україні, питання їхньої підтримки з боку США.

Володимир Гройсман поінформував співрозмовників про пріоритети роботи нового Уряду, повідомляє Урядовий портал.

"Реальний стан справ є дуже складним. І сьогодні цей стан справ потребує максимальної концентрації і максимальної відданості реформам в країні, на чому ми сьогодні і зосереджуємося", - підкреслив Голова Уряду.

Прем'єр-міністр наголосив на рішучості Уряду проводити ті реформи, які спрямовані, в тому числі, на подолання корупції, зокрема реформу української митниці.

Своєю чергою Вікторія Нуланд привітала Володимира Гройсмана з призначенням на посаду Прем'єр-міністра та висловила підтримку новому Уряду у його рішучих намірах проводити необхідні реформи в економічній та соціальних сферах, в енергетиці, у сфері протидії корупції. "Україна вже показала величезний прогрес, але попереду ще залишається дуже багато роботи", - зазначила вона.

Помічник Державного секретаря підтвердила готовність з боку США виділити черговий пакет фінансових гарантій для України після прийняття Україною важливих для продовження реформ законопроектів, які були визначені в рамках домовленостей із Міжнародним валютним фондом.

Сторони також обговорили прогрес у виконанні Мінських домовленостей. Вікторія Нуланд підтвердила відданість адміністрації США принципам дотримання територіальної цілісності, суверенітету і непорушності кордонів України.