Поліція береться за справу щодо погроз журналістці-розслідувачці
11.05.2016 08:54

Поліція міста Києва розпочала розслідування у справі погроз українській журналістці – Маргариті Ормоцадзе.

У вівторок, 3 травня, на домашній телефон Маргарити телефонували незнайомі та у грубій формі погрожували їй та її родині, повідомляє НМПУ.

«Я пов’язую ці погрози з професійною діяльністю. Оскільки, я як журналіст, беру участь у журналістських розслідуваннях, пов’язаних із міжнародними фінансами. Відтак, я отримувала інформацію, що деякі фігуранти невдоволені інтересом преси до їх справ», – розповідає пані Ормоцадзе.

Маргарита Ормоцадзе є редактором фінансової рубрики та міжнародної рубрики видання «Forbes Україна», а також як автор вона співпрацювала з виданнями «Тиждень», «Власть денег», «Ділова столиця», «РБК». Вона є автором численних журналістських розслідувань з питань діяльності українських банків та виведення з України коштів, у тому числі, корупційного походження. Фігуранти одного з розслідувань «Forbes Україна» про вивід коштів закордон з літа 2015 року позиваються до журналіста та видавця, заперечуючи у позові свої зв’язки з Україною.

Юридичне бюро незалежної медіа-профспілки надає юридичну підтримку з приводу цього випадку, та закликає усіх журналістів не легковажити у справах порушення їх прав та звертатись до правоохоронних органів і профспілки.