Чи потягне Україна «Євробачення-2017»
16.05.2016 11:38

Роблячи заяви про «політичність» «Євробачення-2016», Росія намагається прикрити свою агресію. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів письменник Дмитро Капранов.

На думку нашого співрозмовника, заяви про «політичність» перемоги Джамали на «Євробаченні-2016» не мають під собою ніяких підстав.

«Я взагалі не розумію, що таке суто політичний аспект. Для мене це таємниця. Політичний чи не політичний - це така маніпуляція з боку Росії для того, щоб прикрити свою агресію і загарбати все. Не буває окремо взятої політики в ізольованому вигляді. Політика проходить через тисячі людей, які є біженцями з Криму, через культуру кримськотатарського народу, що є жертвою політики. Давайте згадаємо про голодомор - це ж політика. Про убитих наших дідів на війні — це теж політика!», - каже експерт.

На думку Дмитра Капранова, своєю перемогою на «Євробаченні» співачка Джамала «так чи інакше відповіла на запит, якій був в серцях людей».

«Це було змагання щирості проти математики - Джамала сама сказала, що у російського конкурента був дуже прорахований номер. І на емоційному рівні вона просто влучила в десятку - це історія маленького народу, який сьогодні виявився беззахисним перед імперськими амбіціями і намаганням захопити все. Це історія, мабуть, про те, що кожен, хто голосував за цю пісню, відчув, що завтра це може бути про нього. Це безпосередня апеляція до почуттів», - каже письменник.

Оцінюючи шанси України прийняти «Євробачення» наступного року, експерт каже наступне: «Я вважаю, що «Євробачення» не може навіть порівнюватися з Євро-2012. Нам не треба нічого будувати в цілому. Ну, вкрадуть трошки грошей чиновники — зрештою, треба ж десь красти гроші, а тут такій привід. Я думаю, що «Євробачення» вже якось потягнемо».

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що українська співачка Джамала з піснею «1944» посіла перше місце на конкурсі «Євробачення», що проходив у Стокгольмі.