Кого зачепить скандал, пов'язаний з «чорною» бухгалтерією ПР
31.05.2016 10:50

Розслідування «чорної» бухгалтерії ПР є викликом для ГПУ. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів політолог, директор аналітичного центру «Політика» Микола Давидюк.

На думку нашого співрозмовника, оприлюднення інформації про «чорну» бухгалтерію ПР не матиме ніяких суттєвих наслідків.

«Це фактаж відносний: мало хто міг цю книгу вести, мало кого могли туди вписати. Зрозуміло, що факти дуже схожі на правду, але питання в тому, що йде вибірковість, бо ми не знаємо, хто це надав, коли надав і які факти можуть бути видозмінені», - пояснює експерт.

«До того ж там немає реального підтвердження, отримували люди ці гроші чи ні. Я думаю, що більш за все наслідки будуть політичні. Тобто я не впевнений, що правоохоронці щось зможуть довести», - додає політолог.

За словами Миколи Давидюка, розслідування «чорної» бухгалтерії ПР є викликом для прокуратури.

«ГПУ має нагоду показати свою ефективність саме в боротьбі з політичною корупцією. Але, з іншої сторони, я думаю, що все-таки вони обмежаться політичною відповідальністю, коли учасники цих списків отримують певні інформаційні ушкодження. Але в інших партіях теж є схожі бухгалтерії, вони теж витрачають гроші і на міжнародний піар, і на ТБ, і на виплати гонорарів. Тото я думаю, що в кожної партії є така книга, і все вони можуть стати публічними, питання — коли і для чого?», - каже співрозмовник видання.

На думку експерта, цей скандал зможе зачепити тих, хто в той час працював в ПР і залишився в активній політиці; тих, хто сьогодні намагається грати в свою незалежну гру або надзвичайно активний в найвищих ешелонах.

«Але треба подивитися, як на це відреагує прокуратура і наскільки там буде обґрунтована доказова база. Поки що я бачу тільки інформаційну політичну відповідальність. Це така ідеологічна маніпуляція, яка нас відволікає від того, що ми не вимагаємо економічних реформ, менше говоримо про інвестиції, а занурюємося в вирішення ідеологічних питань. Я особисто до цього ставлюсь як до ідеологічної маніпуляції для того, щоб відвернути увагу від поточних питань, які є сьогодні», - резюмував Давидюк.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що перед парламентськими виборами 2012 року Партією регіонів тільки на міжнародний піар було витрачено більше ста тисяч доларів.