Медіа-профспілка привітала журналістів та закликала до єднання
06.06.2016 17:55

Незалежна медіа-профспілка вітає українських журналістів з професійним святом.

«Вельмишановні журналісти! Вітаємо Вас з професійним святом і бажаємо Вам натхнення, вільної та продуктивної творчої праці, реалізації найсміливіших професійних планів.

Сьогоднішнє свято журналісти вже вкотре зустрічають із численними викликами у професії: порушеннями свободи слова, недотриманням законодавства, нападами та викраденнями, побиттями та погрозами.

На жаль, з року у рік нам доводиться фіксувати порушення прав журналістів, визнавати, що у демократичній країні ми все ще маємо впливових «ворогів преси». Однак ми переконані, що спільними зусиллями і послідовними рішучими кроками ми зможемо гідно пройти ці випробування.

Свого часу саме журналісти стали рушійною силою Революції Гідності в нашій країні та репрезентативною силою відродження українського суспільства в усьому світі. Тоді здавалося, що прагнення змін об’єднали думки тисяч представників професії, тоді ми були солідарними. І тоді ми перемогли!

Сьогодні, перебуваючи у стані фактичної війни, зустрічаючись з пропагандистською машиною держави-агресора, внутрішніми ворогами, ми стоїмо на порозі не менших змін, і нині потребуємо ще більшої солідарності та єдності у боротьбі.

В єдності – наша сила!»