Чого так і не зрозуміла Савченко, перебуваючи в російському полоні
07.06.2016 17:10

Заяви Савченко про прямі переговори з ватажками ДНР/ЛНР свідчать про її політичну недосвідченість та нарцисизм. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Олександр Палій.

За словами нашого співрозмовника, поки що заява Савченко щодо прямих перемовин с ватажками ДНР/ЛНР схожа не на зраду, а на її некомпетентність та наївність.

«Якщо і надалі будуть від неї звучати такі заяви, то тоді вже можна буде говорити про зраду», - додає експерт.

На думку політолога, Надія Савченко, перебуваючи у полоні, мала би зрозуміти, що ЛНР і ДНР – це бутафорські утворення, з представниками яких розмовляти немає сенсу.

«Був би більший сенс поговорити з жабами на болоті, ніж з представниками ЛНР і ДНР. Тому що прапорщик у Кремлі, він більше вартує, ніж все те керівництво разом узяте. Їхній вплив нульовий, то про що з ними розмовляти?», - констатує Палій.

Якщо вже і вести переговори, продовжує співрозмовник видання, то з Росією, безпосередньо із Путіним, що і робиться під час засідань Нормандської четвірки.

«Там говорять з Путіним за підтримки Франції і Німеччини. Якщо ми хочемо наодинці поговорити із Захарченком і Плотницьким, то треба, щоб Савченко прийшла на болото і поговорила із жабами. Буде такий самий толк», - ще раз наголошує експерт.

«Я думаю, що ця заява Савченко - не замовлення з російської сторони, а просто її невеликий політичний досвід. Вона просто має бажання грати у процесі, бути в ореолі уваги, яку вона набула за останні 2 роки і яку важко психологічно втрачати. Тому я не думаю, що це зрада, це просто політична недосвідченість та нарцисизм», - резюмував український політолог.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що Надія Савченко запропонувала провести прямі перемовини з ватажками ДНР/ЛНР.