Позачерговий З’їзд НМПУ відбудеться 6 серпня
07.06.2016 17:56

Оргкомітет 6-го позачергового З’їзду НМПУ визначився із датою проведення представницького форуму медіа-спілки. Оргкомітет позачергового З’їзду, утворений за рішенням Ради НМПУ 4 червня 2016 року, визначив, що найвищий представницький форум медіа-профспілки пройде 6-го серпня 2016 року.

Оргкомітет рекомендував розпочати роботу Ревізійній комісії (Владислав Савенок) з підготовки Звіту та оголосив про початок роботи Редакційної комісії (Юка Гаврилова) з формування пропозицій змін до Статуту НМПУ.

«Очікується, що збори первинних організацій, які мають обрати делегатів на З’їзд профспілки, відбудуться до 30 червня, – відзначив в.о. голови Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. – За цей час також буде можливим формування пропозицій змін до Статуту, порядку денного З’їзду та висунення кандидатур у керівні органи профспілки».

Наразі Оргкомітетом проводиться робота із вивірення реєстру первинних організацій спілки, підтвердження членства окремим членами НМПУ, встановлення представницьких квот відповідно до рішення Ради (1 делегат від 20 членів профспілки). Найближчими днями відбудуться засідання Комітету фрілансерів НМПУ, анонсується проведення «круглих столів» із обговорення стратегії організації, її структури. «Запрошуємо спілчан до відкритої дискусії щодо майбутнього організації, також на цих вихідних проводимо тренінг із безпеки для журналістів (проводять Юрій Луканов та Олександр Тарасов)» – додав Сергій Штурхецький.

Свої пропозиції щодо змін до Статуту прохання надсилати на електронну адресу [email protected]