На Світовому конгресі МФЖ згадали про українських журналістів
10.06.2016 17:14

У місті Анже, Франція відкрився ювілейний 90 з’їзд Міжнародної федерації журналістів. «90 років після створення в Парижі у 1926 році декількох профспілкових організацій, в тому числі французького Національного союзу журналістів (SNJ), Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) повертається до Франції, в місто Анже, де упродовж трьох днів буде проходити 29 Світовий конгрес», – зазначив у своєму зверненні Генеральний секретар МФЖ – Ентоні Беленжер. Одним із завдань 29-го Конгресу МФЖ є питання про майбутнє журналістики у світі, безпеку колег, які і досі втрачають життя через професійну діяльність.

Від медіа-профспілки участь у Світовому конгресі МФЖ взяв член Комітету НМПУ – Ігор Чайка. ” Ми провели спільну зустріч із Генеральним секретарем – Ентоні Беленжером, Заступником генерального секретаря – Джеремі Діаром та помічником Генерального секретаря – Олівером Моні-Кьорлом, – розповідає член комітету НМПУ – Ігор Чайка, – Говорили про наші уточнення до пропозиції СЖР щодо українсько-російської співпраці. Ми пропрацювали свою пропозицію щодо створення під егідою МФЖ постійної моніторингової комісії порушень прав журналістів і питань безпеки у Криму. Це не відкидає місію ОБСЄ, а навпаки, нами запропонований постійно діючий механізм з можливістю миттєвого реагування, а не разової, хоча і міжнародної “місії”.

Упродовж перших двох днів Конгресу учасники малу змогу заслухати звіти Генерального секретаря та Головного скарбника Міжнародної федерації журналістів. Також було представлено програму страхування для журналістів, які працюють у небезпечних зонах. Програма працює по усьому світі та доступна як для журналістів, так і для журналістських організацій.