У справі нападу на миколаївського журналіста слідство пред’явило підозру Барському
10.06.2016 17:41

Миколаївський суд надасть правову оцінку діям Ігоря Барського, якого підозрюють у нападі на миколаївського журналіста – Петра Цициліна. Про це НМПУ повідомив потерпілий журналіст Петро Цицилін.

«Досудове розслідування тривало довго і складно. Спочатку у районному відділенні поліції взагалі намагались звести все до звичайного нападу (ст.125 ККУ), спростовуючи перешкоджання журналістській діяльності (ст.171 ККУ). Справа постійно блукала між національною поліцією і прокуратурою. За майже півроку слідчих дій справа набула об’єму більш як на 150 аркушів. В середині квітня нарешті провадження було перекваліфіковано з ст.125. (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального Кодексу України на ч.2. ст.345-1 КК України. а 26 травня слідчий Є. Мацола повідомив про підозру Ігорю Барському. Саме він скоїв напад на мене у січні».

«Це перший випадок у Миколаївській області коли слідство пред’являє підозру нападнику на журналіста за ч.2. ст.345-1 КК України(Погроза або насильство щодо журналіста), яка передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років. Нарешті злочини проти журналістів розслідують і справи передаються до суду. Маємо надію що слідчі дії проведено якісно і нападник буде притягнутий до відповідальності», – зазначив головний юрисконсульт медіа-профспілки Олександр Тарасов.

Нагадаємо, що раніше НМПУ повідомляла про напад на миколаївського журналіста, який з 23 на 24 січня вчинили місцеві «мажори» та фігурант у справі побиття журналіста. Інцидент трапився під час чергування «Снігового патрулю» – ініціативної групи Миколаєва, яка допомагала машинам “Швидких” діставатись до засніжених місць та витягали їх із заметів.