Об’єднаний центр допомоги журналістам продовжить свою роботу
17.06.2016 16:21

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України готуються до продовження спільної діяльності в рамках «Об’єднаного центру допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ».

– Використовуючи напрацьований досвід та наявні ресурси, Об’єднаний центр буде і надалі надавати журналістам інформаційну та консультативні підтримку, працюватиме «пункт прокату» захисного спорядження (бронежилетів та касок), надаватимуться методичні матеріали, – про це повідомила співкоординаторка Центру від НМПУ Оксана Винничук.

Як ми вже повідомляли, українські журналістські організації за 2 роки діяльності у сфері безпеки накопичили чималий унікальний досвід, який може бути цікавим для сусідніх країн, у яких теж трапляються кризові ситуації. Також перспективи продовження програми з безпеки для журналістів в рамках Об’єднаного центру НСЖУ та НМПУ обговорювалися учора, 15 червня у Києві під час зустрічі із заступником Генерального секретаря МФЖ Джеремі Діаром.

Представник МФЖ наголосив на важливості проведення тренінгів з безпеки для журналістів, і на наявності в країні фахових тренерів з безпеки.

– МФЖ має намір продовжити в Україні програму з безпеки і у поточному році, – зазначив Джеремі Діар. – Відтак, зараз ми спільно будемо працювати над змістовною частиною наступного проекту та разом з НМПУ і НСЖУ доповнимо програму і методику тренінг. Нагадаємо читачам, що десять комплектів захисного спорядження для пункту прокату «Об’єднаного центру допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ» було придбано за підтримки МФ «Відродження» і нині є доступними для журналістів, що рушають у зону конфлікту.