Генерал розповів про справжнє призначення проекту «Стіна»
22.07.2016 14:34

Жодна споруда на кордоні, навіть укріплені райони не можуть стримати наступ ворожих військ, якщо йде якась військова агресія проти України. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив колишній начальник Генштабу ЗСУ, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами нашого співрозмовника, стіна на кордоні з Росією – це не мур, який захистить Україну. Це «Стіна для контрабандистів».

«Стіна – це найменування споруди, яка повинна була б затримати, насамперед, контрабанду, що йшла б свіжими потоками від Росії до України і навпаки. Це відповідна влаштована полоса місцевості, яка не дозволяла б безконтрольно перетинати кордон України з Росією», - пояснює Анатолій Лопата

За словами експерта, стіна на кордоні з Росією - це нормальний проект, що передбачає, насамперед, контроль з повітря, контроль радіолокаційними засобами, всього того, що перетинає українсько-російський кордон: від техніки та автомобілів до руху окремих осіб.

«Ця інформація зосереджується у центрі обробки відповідної інформації і одразу ж віддаються команди на реакцію тих чи інших фахівців. Це можуть бути авіаційні, десантні підрозділи, виїзди на броньованій техніці людей в залежності від кількості потенційних порушників, для того, щоб позбавити їх можливості безконтрольно перетинати кордон і перевозити якісь матеріальні цінності», - каже генерал-полковник.

«А про захист держави тут мови не йде, бо тільки дурень може подумати, що «Стіна» могла б захистити нашу державу. Жодна споруда на кордоні, навіть укріплені райони не можуть стримати наступ ворожих військ, якщо йде якась військова агресія проти України», - додає співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новини України - From-UA повідомляло про те, що Державна прикордонна служба України (ДПСУ) продовжує здійснювати системні заходи щодо посилення інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки державного кордону (так званий проект "Стіна") в межах виділеного фінансування.