Чого доб'ється Аваков, скоротивши число генералів МВС
17.08.2016 14:12

Скорочення кількості генералів у сфері управління МВС не змінить роботу української поліції. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів український правозахисник, громадський і політичний діяч Володимир Чемерис.

Коментуючи пропозицію Арсена Авакова скоротити кількість генералів у сфері управління МВС до 95, наш співрозмовник називає це позитивним фактом.

«А ось чи відіб’ється якимось чином зменшення кількості генералів на власне роботі правоохоронних органів? Я думаю, що ні. Можна насправді говорити, що так звана реформа поліції-міліції провалена, і в результаті ми отримали навалу злочинності, проти якої нова поліція просто безсильна. Бо звідти було звільнено дуже багато професіоналів чисто на формальній підставі», - пояснює експерт.

На думку правозахисника, крок Авакова є чисто популістським.

«Це такий собі запит громади, який, може, навіть був більше нав’язаний суспільству, мовляв, давайте все скоротимо та зменшимо. І Аваков, враховуючи весь той негатив, який на нього ллється з дуже багатьох його вчинків, вирішив таким чином компенсувати і запропонувати такий виключно популістський крок, який, на мою думку, не призведе до позитиву», - зазначає Чемерис.

В той же час, додає експерт, великого негативу цей крок також не спричинить.

«Тобто в принципі це принаймні зекономить якусь суму грошей. Оце і все. Але чекати якихось змін в роботі поліції від цього – наївно», - резюмував співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Арсен Аваков запропонував Петру Порошенку скоротити кількість генералів у сфері управління МВС до 95.