Комітет НМПУ обурений нападом на «Інтер»: звернення медіа-профспілки
06.09.2016 14:23

Комітет медіа-профспілки висловлює обурення через насильницькі прояви незгоди з редакційною політикою каналу «Інтер» та рішуче їх засуджує і вимагає від представників правоохоронних органів оперативного та об’єктивного розслідування справи.

Комітет медіа-профспілки переконаний, що відповідальність за скоєний напад передовсім покладається на правоохоронні органи та Службу безпеки України, які не змогли попередити злочин та забезпечити належним чином охорону громадського порядку.

Саме влада має поставити крапку у цій історії, бо інакше вона наражає на небезпеку працівників телеканалу, які стають заручниками політики власників “Інтера”, а також створює вкрай небезпечний прецендент, пов’язаний з безпекою та правом на захист і професію для працівників всіх українських ЗМІ.

Як стало відомо, серед постраждалих через напад є член медіа-профспілки – Олена Зоріна. Медіа-профспілка висловлює співчуття пані Олені та всім постраждалим журналістам та працівникам компанії «Національні інформаційні системи».

Незалежна Медіа-профспілка України вимагає від:

Управління Національної поліції України – провести належне розслідування злочину та встановити осіб, винних у скоєнні злочину та притягти до суворої законної відповідальності.

Генеральна Прокуратура України – забезпечити належний процесуальний нагляд за проведенням досудового слідства.

Напад на компанію вчергове продемонстрував, що журналісти у своїй професії є заручниками ситуації, а також підтвердив негативні наслідки олігархічних впливів на політику медіа.