Випиваєш понад літру пива в день? Що відбувається з організмом за таких обставин?
14.09.2016 00:28

Люди, які в день випивають більше двох пінт пива (1,1 літра) наносять своєму мозку нищівної шкоди, адже, таким чином, прискорюється процес втрати пам'яті, а також зниження когнітивних функцій.

Цей невтішний висновок зробили за підсумками дослідження фахівці з Університетського коледжу Лондона, передає "Бджола".

Протягом десяти років вчені спостерігали за більш ніж 7000 чоловіків і жінок, які працюють цивільними службовцями. Більшість з них дозволяли собі відпочити після роботи в пабі, щоб пропустити дві-три кухлі пива.

Результати показали, що у тих, хто кожен день вживав більше 1,1 літра, незабаром спостерігалося значне зниження продуктивності мозку. А ось ті люди, які вживали не більше 850 мл, ніяк не страждали від додаткового зниження когнітивних функцій мозку і втрати пам'яті.

У самих затятих шанувальників пива у віці 64-66 років пам'ять була такою, якою вона буває у людей старше 70. Дослідження показує, що деяку частину вікових втрат пам'яті можна списати не тільки на роки, а й на надмірне вживання пива.

Для того, щоб перевірити пам'ять у добровольців, фахівці використовували найрізноманітніші методики, проте за всіма з них у любителів попити пива більше одного літра в день, пам'ять була набагато гірша, ніж у тих, хто не захоплювався даними напоєм так сильно.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.