МФЖ та ЄФЖ повністю підтримують безстроковий страйк трудового колективу газети «Вільним шляхом»
14.09.2016 17:20

Генеральні секретарі Міжнародної та Європейської федерацій журналістів надіслали лист до Президента України – Петра Порошенка щодо рейдерського захоплення газети «Вільним шляхом» представниками влади із закликом втрутитися у ситуацію щоб забезпечити дотримання Конституції та прав працівників газети та повідомили про повну підтримку страйку та солідарність з боку міжнародної медіа-спільноти.

«Ми закликаємо Вас як гаранта Конституції та верховенства права у країні втрутитися у ситуацію та припинити такі ганебні напади, які підривають свободу ЗМІ та демократичні права», – йдеться у листі.

Генеральні секретарі також повідомили про внесення цього випадку до Платформи Ради Європи для сприяння захисту журналістики, щоб українська влада відповідала за порушення свободи слова. Також вони додали, що використавши всі можливі способи вирішити конфлікт у газеті – переговори, спроби створення примирної комісії, звернення до Генерального прокурора та Керівника Національної поліції України – працівникам газети не залишилося іншої альтернативи аніж розпочати страйк.

«Їх страйк – це перший подібний захід, який застосовується проти органів місцевої влади під час процесу роздержавлення газети – планується на 19 вересня. Ми повністю підтримуємо їх дії та готові мобілізувати міжнародну солідарність для їх захисту», – наголошують у зверненні генеральні секретарі МФЖ та ЄФЖ.