Російські пропагандисти шоковані: Донецьк стане Бандерівськом
17.09.2016 08:41

Новий «шедевр» російської пропаганди поширюється у мережі інтернет. Цього разу він стосується перейменування міст, які наразі контролюються терористичними організаціями Л/ДНР, - про це replyua.net інформує з посиланням на матеріали російського видання «Российский Диалог».

Так, автори видання за основу своєї «сенсаційної новини» взяли іронічний допис відомого волонтера Романа Доніка на його сторінці в соціальній мережі Фейсбук. Так, Донік заявив, що наразі проводить переговори з ініціативною групою депутатів щодо перейменування низки населених пунктів, які контролюються терористами. Так, він запропонував Донецьк назвати «Бандерівськом», а Луганськ – «Майданом». Російські пропагандисти були настільки нажахані цим записом, що сприйняли його за чисту монету. Читачі допису гнівно його коментують і намагаються апелювати до Європи з проханням засудити такі «ініціативи української влади».

Нагадаємо, кілька тижнів тому росіяни були знервовані із-за того, що сервіс Google Maps перейменував населені пункти окупованого Криму у відповідності із нормами законодавства про декомунізацію. Зміни відображались не лише для української локації користувача, а і для російської і навіть австралійської. Стурбовані росіяни відразу пішли скаржитись на цей випадок до Росспоживнагляду.