10 порад, які не варто давати людям, що розлучаються
17.09.2016 21:27
Не всі поради, які можуть давати випадкові знайомі чи навіть найближчі родичі людині, яка розлучається, дійсно допоможуть їй подолати складний етап у житті.

Авторка книг про розлучення "Divorced Girl Smiling" та "Free Gift With Purchase" Джекі Пілоссоф сама пережила розлучення. Жінка стала експерткою з питання й створила власний блог Divorced Girl Smiling.

Врахувавши всі коментарі та побажання своїх читачів, Джекі підготувала 10 найгірших порад, які дають людям, що розлучаються. Добірку опублікувало видання The Huffington Post, передає "Українська правда".

1. Найкращий спосіб когось забути – одразу завести роман з кимсь іншим.

Ця фраза означає, що в цілому не потрібно сумувати, навіть більше – кидатися у перші-ліпші стосунки, після яких відчуття спустошеності може тільки загостритися. На думку Джекі Пілоссоф, не варто так робити, тому що людина потребує часу на осмислення причин і наслідків розлучення, перш ніж почати нові стосунки.

2. Почекайте як мінімум рік, перш ніж почати знайомитися знову.

Більшість людей, які пройшли розлучення, знають, що це рішення не спало на думку в одну мить. Йому точно передував тривалий час нещасливих взаємин обдумувань, неприємних розмов чи зізнань. Тож вони точно знають, що таке – обдумувати і чекати. Але ніхто з оточення людини, як далекого так і найближчого, не може точно визначити,скільки часу їй потрібно, перш ніж почнуться нові стосунки.

3. Не підпускайте у свій дім колишнього чоловіка чи дружину.

Якщо у вас є спільні діти, не пускати колишнього партнера у свій дімзробити його місцем виходу злості, ненависті, дитячих образ. "Невже ви думаєте, діти не захочуть показати одному із батьків свою кімнату?", – запитує Пілоссоф. Дуже великою помилкою вона вважає перенесення нелюбові одне до одного на своїх нащадків.

4. Не зустрічайтеся ні з ким, доки офіційно не розлучитеся.

"Люди, які судять тих, хто почав зустрічатися до моменту офіційного розлучення, очевидно не знають усіх причин та не обізнані у стосунках двох людей", – наголошує Джекі.

Причин розходитися існує багато – хтось хоче пожити сам, хтось не відчуває більше нічого до свого партнера. Головне, коли людина починає зустрічатися з кимсь іншимрозповісти про те, що офіційного розлучення ще не сталося.

5. Більше ніколи не одружуйтеся.

Люди, які дають такі поради, самі нещасливі у шлюбі й бояться розлучитися. Головне – як людина почувається у тій чи іншій ситуації та наскільки вірить у хеппі-енди.

6. Перестаньте жаліти себе і рухайтеся далі.

Люди, які розлучилися, потребують час на осмислення ситуації, прийняття й пошук можливостей її подолання. Кожен має право пожаліти себе, розізлитися й побути жертвою (але тільки недовго). Треба пройти цей етап, щоб змогти йти далі.

7. Зляться – невдахи.

"За роки після розлучення я зрозуміла, що злість – це взагалі-то здорова реакція", – зауважує Джекі.

Це нормально злитися щодо розлучення. Треба дати собі можливість пережити таке відчуття. Після цього буде легше прийняти ситуацію і примиритися з нею.

8. Хеппі-енди бувають лише в кіно.

Є безліч розлучених людей, які знайшли своє щастя у наступних стосунках. Це не трапляється одразу, потрібно працювати над собою і навчитися приймати правильні рішення. Хеппі-енди не могли б потрапити в кіно, якби не ставалися у реальному житті.

9. Ставтеся до пошуку нового партнера, як до роботи на повний день.

Просто варто запитати у себе – чи потрібні вам зараз стосунки аж настільки, щоб витрачати на можливості їхнього пошуку увесь вій час. Може, просто почати насолоджуватися життям? І хтозна, можливо заміжжя стане частиною цієї насолоди, але можна бути щасливим і в безлічі інших життєвих ситуацій.

10. Поводьтеся так, ніби не зацікавлені у стосунках – це додасть вам привабливості.

"Така порада – хороша, коли її дають школярці, але те саме не працює для дорослих людей, які розлучилися", – пише Пілоссоф.

Більшості людей після 40 подобається чесність та відвертість. У будь-якій ситуації, якщо показати свою зацікавленість людині, вона швидше за все відповість тим самим.