Трудовий колектив ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» продовжує страйк біля АП
30.09.2016 14:22

Трудовий колектив газети спільно з колегами продовжують страйк біля Адміністрації Президента та вимагають реакції влади на численні та систематичні грубі порушення трудових прав колективу газети. Про це повідомив керівник страйкового штабу та перший заступник голови медіа-профспілки Олександр Тарасов.

«Ми будемо тут до того часу, поки Президент, Прем’єр-міністр, Генеральна Прокуратура та Голова національної поліції не дадуть гідну відсіч порушенням з боку представників місцевої влади та обласної адміністрацій, – наголосив пан Тарасов, – У разі, якщо Гарант Конституції та очільники правоохоронних органів проджуватимуть відмовчуватись та толерувати злочинну безкарність і рейдерські утиски на місцях, ми звернемось, за сприяння наших партнерів, до всіх міжнародних інстанцій та правозахисних організацій, а також і до посольств».

Нагадаємо, вчора 29 вересня під стінами Адміністрації Президента України та Кабінету міністрів відбувся пікет за участі трудового колективу газети «Вільним шляхом», Всеукраїнської незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ), предстаників профспілок правників і медиків та за підтримки Міжнародної і Європейської федерацій журналістів (МФЖ та ЄФЖ).

МФЖ та ЄФЖ підтвердили підтримку міжнародної медіаспільноти волинським газетярам та оприлюднили чергову заяву з цього приводу.

Раніше трудовий колектив газети «Вільним шляхом» у відповідь на численні порушення прав працівників редакції оголосив безстроковий страйк. 19 вересня, у день оголошення страйку Генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Гутьєррес під час прес-конференції повідомив, що випадок про порушення прав трудового колективу представлено на «Платформу Ради Європи для сприяння захисту та безпеки журналістів», а також зазначив, що раніше ЄФЖ та МФЖ передали відповідного листа до Президента України з вимогами втрутитись у ситуацію та повернути її у законне русло.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради в свою чергу наполягає на неухильному дотриманні органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», а також зазначає, що підтримує колектив газети у прагненні до реформування згідно Закону України.