У с.Петрівське зріє бунт громади через палестинське  хімічне підприємство
26.10.2016 18:14

Жителі села Петрівське, що під Києвом (Києво-Святошинський район) заявили, що протестуватимуть проти будівництва хімічного підприємства на території села, як тільки там почнуться активні будроботи.

Про це повідомляє інтернет-ресурс "Кіпіж".

Так, за словами місцевого жителя Олексія, ситуація виходить з-під контролю, так як не зважаючи на неодноразові звернення до місцевої влади – територія у 4 га все залишається ще огородженою парканом.

"Ми писали листи. Я кажу конкретно про свою родину – ми проти такого будівництва! Чому саме у нашому селі? Такі підприємства мають бути побудовані на певній відстані від населених пунктів. Тому, ми будемо вимушені перейти до пікетів, як тільки побачимо, що там активізують роботи. Зараз там наче все заморожено. Але паркан не розбирають", - розповів він.

Думку Олексія розділяють односельчани.

Так, пан Тарас, звернув увагу на те, що 2 роки тому придбав квартиру у новобудові с.Петрівське (ЖК «Петровський квартал»). За його словами, після появи там хімвиробництва, весь район може втратити інвестиційну привабливість.

"Ми із дружиною 10 років збирали кошт на нове житло! Це була наша мрія, яку ми втілили у життя. А тепер виходить так, що через чиїсь інтереси ми мало того, що труїтимемося кожного дня, живучи поряд із хімпідприємством, так ще й наша нерухомість вартуватиме на 50% дешевше! Я зроблю усе можливе і підтримаю місцеву громаду! Повірте, бажаючих зупинити це будівництво – більше ніж достатньо ", - підкреслив він.

Як відомо, іноземна компанія ТОВ “ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ” у с. Петрівське Києво-Святошинського району Київської області отримала у приватну власність земельну ділянку у 4 га, де розпочала будівництво хіміко-фармацевтичного підприємства. За даними місцевих жителів на цьому підприємстві планують також утилізовувати відходи інфекційних відділень столичних лікарень.

При цьому, як пишуть ЗМІ власниками компанії “ЄВРО ФАРМА ІНТЕРНЕШНЛ” є палестинці, які замішані в низці кримінальних міжнародних афер.

Зокрема, вони були видворені з Казахстану. А наразі підозрюються у виведені в офшори 50 млн. доларів, що належали відомій єгипетській компанії.