Укрзалізниця завершує роботу над п’ятирічним планом модернізації залізничної інфраструктури та рухомого складу, - Володимир Омелян
31.10.2016 17:10

Укрзалізниця завершує роботу над п’ятирічним планом модернізації залізничної інфраструктури та рухомого складу. Про це 31 жовтня 2016 року під час огляду будівництва ділянки з виробництва залізничних коліс для швидкісного транспорту та будівництва ділянки з виробництва залізничних осей та зборки колісних пар на заводі «Інтерпайп НТЗ» у Дніпрі заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба міністерства.

«Укрзалізниця наразі завершує роботу над п’ятирічним планом модернізації залізничної інфраструктури та рухомого складу. Через два тижні ми плануємо велику зустріч з українськими виробниками, вагоно- та локомотивобудівними компаніями, виробниками коліс та інших видів продукції для вітчизняної залізниці, щоб чітко обговорити з ними плани на 2017 рік, зрозуміти, наскільки українські заводи готові до виконання тих замовлень, які повинна надати Укрзалізниця. І я вірю, що поступово ми зможемо вийти з тієї ситуації, яку ми маємо сьогодні, й надати новий продукт українським платникам податків», - повідомив Володимир Омелян.

Міністр наголосив на тому, що Україна повноцінно стає часткою світових виробничих процесів, а вітчизняна продукція не тільки має попит на вітчизняному ринку, але й є конкурентоздатною на зовнішніх ринках: «Ми є свідками переходу цього заводу у вищу лігу. Ми бачимо, що є повний цикл виробництва колісних пар коліс для високошвидкісних потягів. Надзвичайно приємно, що українська продукція не тільки має попит на вітчизняному ринку, але й є конкурентоздатною на зовнішніх ринках. Ми повноцінно стаємо часткою світових виробничих процесів. Мені приємно чути від керівництва заводу, що, перш за все, оновлюючи виробництво, вони шукають українські верстати, українські компанії, і лише не знайшовши їх – купують обладнання за кордоном. Я вірю, що так ж політика буду і в Укрзалізниці, і в інших підприємств у сфері управління Міністерства інфраструктури. В першу чергу пріоритет національному виробнику, далі – зарубіжні аналоги, якщо вони конкурентні за ціною і вищі за якістю».