Звідки взялася заступниця Авакова? Новий скандал
22.11.2016 22:18

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе не давала згоди на призначення Анастасії Дєєвої заступником міністра внутрішніх справ.

Це повідомив депутат «Блоку Петра Порошенка» Олександр Черненко в Facebookі, і інформацію підтвердили в офісі віце-прем'єра, повідомляє week-end

Черненко нагадав слова глави МВС Арсена Авакова про те, що Дєєва пройшла співбесіду і була узгоджена віце-прем'єром Іванною Климпуш-Цинцадзе.

«Однак, пізніше слова про узгодження Дєєвої профільним віце-прем'єром із запису Авакова зникли», - зазначив він.

«Зі своїх джерел я дізнався, що така співбесіда дійсно мала місце, але результат був протилежний тому, про який написав Аваков. Климпуш-Цинцадзе не погодила Дєєву, проте призначення відбулося», - повідомив Черненко.

Джерела «Української правди» в офісі Климпуш-Цинцадзе повідомили, що співбесіда з Дєєвою була в вересні - і віце-прем'єр з євроінтеграції не поставила свій підпис і запропонувала додатково перевірити цю кандидатуру.

Однак на засіданні Кабінету міністрів Дєєву погодили в той час, як Климпуш-Цінадзе була у відрядженні і не могла заперечити.

Процедура формально не порушена, тому що рішення приймає Кабмін, однак про узгодження говорити не доводиться.