Державним та комунальним установам непереливки: на 22 % НКРЕКП збільшила тарифи на опалення
02.12.2016 14:13

Національні комісія, яка займається регулюванням цін у сфері енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на опалення для державних та комунальних установ на 21% - до 1345 гривень за Гкал. Таке рішення було прийнято під час засідання комісії регулятора сьогодні, 2-го грудня, повідомляє видання «Інтерфакс-Україна», передає replyua.net.

Ціни за теплову енергію для всіх інших споживачів, окрім населення, було підвищено в середньому на 22 відсотки – до 1224.7 грн/Глак. В той самий час у повідомленні зазначається, що тарифи за тепло для релігійних організацій залишаються незмінними. «Підвищення цін за опалення зумовлене подорожчанням природного газу», - зазначили у пояснювальному блоці повідомлення. Варто згадати, що Національна комісія, яка здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, змінила роздрібні тарифи енергопостачальників за електричну енергію на жовтень поточного року на 10 процентів.

Відтак, ціна за тепло для населення залишається незмінною. Сім’ї сплачуватимуть за тепло за раніше визначеними тарифами. НКРЕКП займається регуляцією суб’єктів природних монополій в сферах електроенергії, тепла, нафти та газу, переробці та утилізації відходів та займається регулюванням цін в цих сферах.