Американський Конгрес зробив черговий «подарунок» Путіну
03.12.2016 14:28

Американський блогер Хельгі Шарп на своїй сторінці в Фейсбук ділиться черговою новиною, якій не надто зрадіють в Кремлі.

Так, блогер зауважує, що сьогодні, другого грудня 2016 року, в американському парламенті відбулось чергове доленосне для України голосування. Конгрес прийняв рішення, відповідно до якого, Пентагон (оборонне відомство Сполучених Штатів Америки – ред.) не має права виділяти кошти для військового співробітництва з Росією поки остання не припинить окупацію Криму та Донбасу. Відтак, налагоджувати зв’язки з росіянами американські військові зможуть не раніше, ніж передадуть у Конгрес переконливі докази того, що Російська Федерація «припинила окупацію та більше не здійснює спроб агресивних дій на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України» та «дотримується умов, встановлених Мінськими домовленостями».

Нагадаємо, більшість аналітиків прогнозували, що Конгрес, у якому більшість становлять республіканці, буде не надто лояльним до Кремля. Також фахівці не розраховують і на встановлення теплих відносин між оборонними відомствами двох держав – новопризначений очільник Пентагону Джеймс Маттіс відомий як прихильник жорсткої політики щодо Росії.