Є.Столтенберг: Лише сценарій НАТО може зупинити війну на Донбасі
07.12.2016 14:43

Для того, щоб змусити Російську Федерацію зупинити свою агресію проти України та покинути окуповану частину Донбасу, потрібно не тільки зберегти санкції, а й продовжувати тиснути на Кремль для того, щоб вони починали виконувати свою частину Мінських угод. Про це сьогодні, 7-го грудня, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє replyua.net.

«Російська сторона у цьому конфлікті також несе частку відповідальності за припинення війни. Цей конфлікт можливо вирішити лише одним шляхом – дипломатією. Міжнародне співтовариство ні в якому разі не повинне зменшувати тиск на Російську Федерацію. Кремль має виконувати свої обов’язки», - наголосив він.

Представник Північноатлантичного альянсу підкреслив, що найголовнішими являються саме «економічні санкції», які наносять серйозний удар по економіці Росії. «Я закликаю світ посилити свій тиск на РФ. Насамперед потрібно негайно зупинити кровопролиття, припинити ведення вогню! Відвести повністю всі війська від лінії розмежування і вже потім приступити до виконання дипломатичної частини. І в цьому має бути зацікавлена безпосередньо сам Москва», - зауважив Столтенберг. Він зазначив, що це єдиний шлях для подолання російської агресії.