Корупція в керівництві України шокує Європу
07.12.2016 16:45

Журналіст з Великобританії Девід Стерн провів декілька розмов з колишніми українськими політиками та чиновниками, які розповіли про те, на скільки сильна та стійка корупція процвітає в українській армії. Про це він розповів у середу, 7-го грудня, передає replyua.net.

«Плахута Віктор був одним із тих українців, які мали високі та моральні принципи, були ідеалістами та хотіли служити своїй державі. Він починав працювати у керівництві України після того, як в державі відбулася прозахідна революція у 2014 році. Він був представником відділу, яке виконувало державні закупівлі для різних секторів України. проте після десятимісячної роботи він не витримав корупції та безладу, і був змушений звільнитися з міністерства економічного розвитку», - розповів Стерн.

«Вся моя робота у міністерстві полягала в тому, що я виконував вказівки вищих чинів, які мали зв’язки з корупційними схемами», - процитував він Плахуту. За його словами, всі контракти, які стосувалися оборонного сектору України, мали завищені ціни. І на цьому наживалися представники київської еліти. І це в той час, коли Україна бореться проти окупанта на сході та «внутрішнього окупанта», який знищує державу з середини – корупція.