Після 2019 року Україна, скоріше за все, залишиться без газу
12.12.2016 13:12

Після 2019 року ми можемо залишитись без газу не лише в газотранспортній системі, але і для українських споживачів. Про це в коментарі РИА Новости Украина розповів застіпник директора Научно-технічного центру "Психея" Генадій Рябцев.

Співрозмовник видання нагадує про дві «газові» угоди, які було підписано Україною і Росією в 2009 році.

«І українська сторона, і російська намагаються дотримуватися в більших чи менших межах, залежно від тієї самої політичної доцільності. Тобто додаткових якихось умов чи угод поки технічних, які можна підписати протягом декількох діб, тут не потрібно», кажет експерт.

«Потрібно розуміти, що після 2019 року ніяких додаткових угод з РФ ніхто підписувати не буде, і небажання було продемонстроване як з українського боку, так і з російського боку. Але це означає, що після 2019 року нам слід буде розраховувати виключно на свої можливості, думати про те, що робити з потужною українською газотранспортною системою транзитною, можливості якої будуть використовуватись все менше і менше», - додає Рябцев.

За словами аналітика, навіть стратегія реформування державного управління на 2016-2020 роки визнає нездатність Кабміну до економічного планування.

«І після 2019 року ми можемо залишитись без газу не лише в газотранспортній системі, але і для споживачів українських», - констатує експерт.