Як мешканці Донбасу заробляють на перевезенні контрабанди через БП
15.12.2016 16:58

Деякі мешканці окупованого Донбасу оформлюють документи вимушених переселенців з метою вивезення на підконтрольну Києву територію України різноманітну контрабанду. Про це розповів волонтер Шовкошитний Родіон, який раніше протягом року займався координуванням вільних мобільних груп, які займаються боротьбою з контрабандою, яку вивозять з окупованих територій, передає replyua.net.

«Немає жодної людини або організації, яка б займалась кришуванням контрабанди з зони антитерористичної операції», - зазначив він. «Зазвичай це невеликі обсяги контрабанди, якою займаються переселенці або місцеві мешканці прифронтових районів. На блокпостах солдатам показують документи, які підтверджують статус переселенців, і вони просто не розуміють іноді, що це не дає права перетинати лінію розмежування. Це робиться виключно на контрольно-пропускних пунктах. Але такі довідки пред’являлись, і людей пропускали після фрази «Я - свій», - зауважив Шовкошитий.

«Користуючись добротою солдат, місцеві почали брати з собою вантажі, заявляючи, що їм потрібно когось прогодувати. Пізніше вже на тій стороні все налагодилося, і контрабанда починає перевозитися вже на мікроавтобусах», - наголосив волонтер.