Чи дійсно слід очікувати на різдвяне перемир’я та обмін військовополоненими
22.12.2016 13:12

Обмін всіма військовополоненими між Україною та представниками окупованого Донбасу сьогодні не є реальним. Про це РИА Новости Украина повідомив політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

За словами співрозмовника видання, вірогідність досягнення різдвяного перемир’я на Донбасі сягає 60-70%.

«Я думаю, що в миротворців зацікавлені насправді гратись всі, всі хочуть зберегти свій імідж з найбільш правильного боку і сторони, яка виступає за мирне врегулювання, тому вірогідність досягнення перемир’я різдвяного я оцінюю досить високо – 60-70%», - повідомляє Бортник.

В той же час, обмін всіма військовополоненими між Україною та представниками окупованого Донбасу експерт не вважає реальним.

«Обмін всіма військовополоненими сьогодні, на мою думку, вважається нереальним. Але якусь частину людей на якусь частину людей також можуть обміняти до Нового року чи до різдвяних свят. Це також буде хорошим, красивим жестом для всіх учасників конфлікту», - додає політолог.

Також співрозмовник видання не виключає того, що процес обміну полоненими може бути зірваний.

«Він багато разів вже зривався саме тому, що після обміну полоненими настає виконання політичної частини мінських угод і поки сторони не готові виконувати політичну частину – вибори, амністія, кордон, то сторони, мені здається, не поспішають в виконанні цієї частини, в частині обміну полоненими», - каже експерт.