Активісти звинуватили А.Матіоса в саботажі справ по Дебальцево та Іловайську
26.12.2016 09:48

Громадські активісти - лідер ГО "РозУМ" Євген Господинюк та Гайде Різаєва звернулись до Юрія Луценка і Єгора Соболєва з вимогою провести розслідування бездіяльності головного військового прокурора Анатолія Матіоса і зняти його з посади – повідомляє Політрада. Активісти звинувачують А.Матіоса у затягуванні з розслідуванням справ щодо діяльності народних депутатів Н.Савченко та С.Семенченка, справи про збитий літак з десантниками та інших резонансних епізодів.

Але найбільше питання, яке піднімається у зверненні - те, що суспільство не отримало відповідей від Військової прокуратури, яку очолює А.Матіос, по Іловайському котлу та Дебальцевському котлу. Немає жодного розслідування військових злочинів воєначальників, що пов'язані із загибеллю наших бійців на мосту в Рубіжному.

Активісти закликають Генерального прокурора провести також розслідування діяльності А.Матіоса не тільки на посту глави Військової прокуратури, а й на посадах, які він займав в СБУ Одеси та Львова. І найголовніше – на посаді заступника керівника головного контрольного управління адміністрації президента Януковича.

Голову антикорупційного комітету Є.Соболєва автори звернення закликають перевірити, як А.Матіос зміг пройти люстраційну перевірку, зважаючи на його біографію. Зі свого боку, заявники оголошують про початок власного розслідування діяльності Військового прокурора спільно з американською юридичною компанією.