За час війни на Донбасі зникли понад три тисячі росіян
02.02.2017 13:48

Голова російської ветеранської організації «Забутий полк» Олена Васильєва разом зі своїми волонтерами склала список російських солдатів, найманців і добровольців, які загинули або пропали безвісти на війні на сході України, пише фінське видання Yle, повідомляє Главком.

У цьому списку, який постійно поповнюється, зараз більш 3120 імен. «На думку Васильєвої, цей список - доказ, що російські солдати воюють на Україні, тобто він підтверджує, що президент Росії Володимир Путін бреше. А ведучи записи про вбитих і поранених, Олена Васильєва порушує закон», - пише видання і нагадує, що президент Росії Володимир Путін ще в 2014 році видав указ, згідно з яким заборонено збирати дані про втрати серед солдатів у мирний час.

«Президент Путін реформував армію. Але не в тому сенсі, що ми отримали купу нового зброї і військ, а просто армія тепер займається саботажем і тероризмом», - зазначила вона.

«Ми це бачили в Криму і бачимо в Донбасі. Йдеться про політичну дестабілізацію. Пам'ятаючи про те, як Путін поводиться на світовій арені, Фінляндії, сусідній країні, треба дуже уважно стежити за тим, чим насправді займається Росія», - додає вона.

Васильєва нині перебуває у Фінляндії. Її мета - довести, що російські військові воюють на Україні, після чого - передати свої матеріали в міжнародний суд в Гаазі.