Закарпаття у воді: «плавають» хати, людей евакуюють. Шокуючі ФОТО, ВІДЕО
03.02.2017 19:58

Ситуація динамічно змінюється. На жаль, у напрямку погіршення та загострення. Зокрема, якщо станом на 7:30 ранку п'ятниці, 3 лютого було затоплено 36 дворогосподарств, то станом на 10:00 уже 87.

Починаючи з самого вечора, 2 лютого у кількох районах області у річках почав підніматися рівень води, а лід інтенсивно пішов за течією. Перші повідомлення про підтоплення було зафіксовано у селах Голубине, Олиньово та Пасіка, підтопило навіть трасу Київ - Чоп під Свалявою, пише mukachevo.net.

Згодом. у 01:50 вже п'ятниці, 3 лютого, в Тур'я Поляні, р. Тур'я, Ужгородського району, стався льодовий затор. Через нього підтопило 2 дворогосподарства, з яких в одному вода текла через двір. Люди втратили майно, пшеницю та кроликів..

У Іршавському районі, в селі Бронька під автодорожним мостом, стався затор льоду, через це підтопило 32 дворогосподарства, 1 дитсадок, 1 магазин будматеріалів та пилорама. Силами ДСНС відселено 3 сім'ї (5 дітей, 6 дорослих) до родичів.

А вже станом на 07:40 затор самоліквідовується.

У селі с. Велика Уголька, на Тячівщині, крига з затору суне на хату. Довжина затору 60-70 м, висота 2,20 м. Спеціалісти кажуть. що підхід техніки до місця неможливий. Частково підтоплені 2 дворогосподарства.

Загалом, станом на 07:30 підтопленими залишаються 36 дворогосподарств, 5 будинків, 1 дитсадок, 1 магазин будматеріалів та пилорама.

Нагадаємо, на Мукачівщині теж було зафіксовано підтоплення. У Кольчині вулиця перетворилася на потужну ріку. Затоплено двори, гинуть тварини.

Мukachevo.net і далі буде слідкувати за подіями в області з підтопленнями.

Згодом рятувальники оприлюднили ситуацію в області станом на 10:00 годину.

Іршавський район:

- с.Кушниця: підтоплено 4 дворогосподарства;
- с.Бронька: сформувався льодовий затор на р.Красна, в результаті чого підтоплено 28 дворогосподарств, 1 ДНЗ, магазин «Будматеріалів», пилорама. Також було відселено 3 сім'ї (5 дітей, 6 дорослих) з трьох житлових будинків. Люди розселені до рідних;
- с. Сільце: перелив через дорогу місцевого значення у двох місцях завдовжки до 30 м ( висота води до 10 см), проїзд забезпечений;
- с. Кам'янське: перелив через дорогу Мукачеве - Рогатин - Львів завдовжки до 50 м ( висота води до 10 см), проїзд забезпечений;
- с.Білки, вул. Петра Ороса затор льодового потоку, вилив води;
- м. Іршава: (вулиці Зарічна, Коцюбинського, Мічуріна) підтоплення 35 дворогосподарств.

Тячівський район:

- с. Тарасівка: сходження снігової лавини об'ємом близько 150 куб. м, працює грейдер від Тячівського ДЕД;
- с. Новоселиця: підтоплення житлового будинку, до родичів відселено сім'ю з двох чоловік (висота води близько 30 см).

Перечинський район:

- с. Тур'я Поляна: підтоплення центральної вулиці та транспортного моста. В результаті утворення льодового затору протяжністю орієнтовно 200 м підтоплено орієнтовно 20 дворогосподарств та зруйновано індивідуальний пішохідний місток.
У м. Виноградів на пл. Миру проведено відкачку води з прилеглої території місцевої церкви.

На ліквідацію наслідків підтоплень від Управління ДСНС у Закарпатській області залучено 35 чоловік особового складу , 2 плавзасоби та 6 од. техніки.