Працівники компанії Ахметова вимагають конфіскувати його майно і підняти зарплати
07.02.2017 12:05

5 лютого, в Івано-Франківській області, на дорозі Львів-Івано-Франківськ, працівники Бурштинської ТЕС разом з громадськими активістами вийшли на годинну акцію протесту. Головні вимоги – підвищення зарплати на 30% і конфіскація майна Ахметова.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомив голова профкому Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький, передає "Високий замок".

«Ми не перекриваємо дорогу. Автомобілі будуть рухатися, але повільно. Акція протесту триватиме годину. Наші вимоги: підвищити працівникам зарплату на 30%, посадити Ахметова і конфіскувати в нього майно», – повідомив Карвацький.

За його словами, на акцію протесту, що розпочалася о 14 годині, вийшли до тисячі людей. Окрім працівників Бурштинської ТЕС, її підтримають працівники всіх станції, які входять у структуру «ДТЕК Західенерго», громадські об’єднання «Євромайдан», «Автомайдан», ветеранські організації бійців АТО та Афганістану.

«Сьогодні у наших працівників зарплата сягає 5-6 тис. грн на місяць, тоді як ціни вже зросли втричі. Якщо нашу продукцію продають на ринку за європейськими цінами, то чому в нас не європейські зарплати? У нас є всі підозри, що вони фінансують сепаратистів», – зазначив співрозмовник.

У вересні на Бурштинській ТЕС відбулася попереджувальна акція протесту.

ПАТ «ДТЕК Західенерго» є одним із найбільших українських виробників електроенергії та тепла. Електроенергія, вироблена компанією, постачається українським споживачам та на експорт до країн Європи. До складу «ДТЕК Західенерго» входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенергоспецремонт, Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.

Компанія ДТЕК входить до основних активів Ріната Ахметова.