Війна на Донбасі може набрати значних обертів. І ось чому
07.02.2017 12:50

Через те, що Мінські угоди не виконуються: важка техніка та озброєння не були відведені від лінії розмежування,а позиції Збройних сил України знаходяться дуже близько до позицій російсько-терористичних військ, війна на Донбасі може кожної хвилини спалахнути з новою силою, якої не було з часів подій у 2014 році. Про це розповів заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє «Канал 24», передає replyua.net.

«На сьогоднішній день заборонене Мінськими угодами важке озброєння як з боку бойовиків, так і з боку ЗСУ, досі знаходиться біля лінії розмежування і не було відведена на безпечну відстань. Також позиції двох сторін знаходяться дуже близько одна до одної. А це означає, що ситуація може загостритися у будь-який час. Достатньо просто одній стороні «не так зрозуміти» дії іншої. Ситуація досить непередбачувана і може змінюватися у будь-який момент», - попередив він.

Як відомо, протягом кількох років існування Мінських домовленостей російська сторона, якій підкоряються бойовики на Донбасі, не виконала ще жодного пункту. Терористичні війська кожного дня продовжують порушувати режим припинення вогню, в тому числі і з застосуванням важкого озброєння.