Блокада жд шляхів в зоні АТО може призвести до віялових відключень електроенергії
07.02.2017 16:19

На думку керівника Міненерго України Ігоря Насалика, результатом повної блокади процесу поставок на українські електростанції вугілля антрацитової марки, в країні можуть відновитися віялові відключення електроенергії, про що повідомляє replyua.net.

Разом з цим, Насалик зауважив, що на сьогоднішній день об’єм вугілля на українських складах перевищує загальні потреби для нормальної роботи енергосистеми України.

«Нам вдалося перевиконати графік накопичення запасів на складах енергетичного вугілля. У тому числі, ми маємо понад 155 тисяч тон антрацитового вугілля, що значно перевищує заплановані раніше показники. Проте у разі повного перекриття зони проведення АТО, хотів би підтвердити, що ми можемо опинитися у певному періоді адаптації і згодом, все ж таки, перейти до віялових відключень», - наголосив високопосадовець, додавши, що графіки таких відключень вже складені і вони дадуть можливість енергосистемі України допрацювати до наступного місяця.

За словами Насалика, уряд купує вугілля лише на тих шахтах з зони проведення АТО, які мають реєстрацію в Україні. А процес доставки антрацитового вугілля з інших країн може зайняти біля 50 днів.